Opiskelijana ei ehkä tule ajatelleeksi sitä, että omaan tietoturvallisuuteen kannattaa investoida, sillä usein virustorjuntaohjelmistot ovat melko kalliitta, eikä niiden laatukaan ole aina kovin kummoinen. Verkossa on kuitenkin kasvavassa määrin kyberuhkia, joilta suojautuminen on tärkeämpää kuin koskaan. Jos näiltä uhkilta ei suojaudu, asettaa vaaraan sekä oman yksityisyytensä että taloudellisen turvallisuutensa. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Bitdefender-virustorjuntaohjelmistoon, joka panostaa nimenomaan hinta-laatusuhteeseensa palveluissaan.

Laadukas ohjelmisto hyvällä hinnalla

Virustorjuntaohjelmistojen välillä on paljon eroja eri tarjoajien välillä, joten hakiessaan parasta ohjelmistoa opiskelijana on syytä vertailla eri ohjelmistoja. Opiskelijana on varsin tärkeää, että löytää ohjelmiston, jonka hinta-laatusuhde on mahdollisimman hyvä, jotta halvalla hinnalla saa mahdollisimman hyvän suojauksen laitteilleen. Bitdefender-ohjelmiston luojat ovat yrittäneet parhaansa mukaan luoda virustorjuntaohjelmiston, joka tarjoaa perussuojan kaikille laitteille.

Vaikka opiskelijana ei välttämättä haluaisi kuluttaa paljoa rahaa laitteidensa suojaamiseen, sillä iso osa kuluu vuokraan, oppimateriaaleihin, elantoon ja muihin menoihin, laitteiden suojaaminen pitää huolta omista arkaluontoisista tiedoistasi ja yksityisyydestäsi, mikä on yhtä lailla arvokasta. Toki myös ilmainen virustorjunta voi tarjota opiskelijan laitteille riittävän suojan ilman maksua ja myös Bitdefender tarjoaa täysin ilmaisen version ohjelmistostaan. Toisaalta voi saada paremman suojauksen maksamalla pienen summan, sillä maksulliset ohjelmistot tarjoavat laajemman suojauksen erilaisia uhkia vastaan.

Suojaa tärkeät tiedostosi

Opiskelun yhteydessä kertyy kaikenlaisia tärkeitä tiedostoja ja opintoprojekteja, jotka on tärkeää suojata viruksilta, jotta ne eivät vioitu millään tavalla. Voit tietenkin suojata kansioita laitteellasi myös salasanoja avulla, mutta virustorjuntaohjelmisto luo tietokoneellesi ylimääräisen suojan, jolloin virukset ja hakkerit eivät alkuunsakaan pääse käsiksi tiedostoihisi. Bitdefender Antivirus tarjoaa parhaan suojan sellaisilta viruksilta, jotka saattavat vaikuttaa laitteesi tiedostojen toimintaan. Mikään ei olisi ärsyttävämpää, jos tajuaa, että tärkeät palautettavat tehtävätiedostot tai lomakkeet ovat vioittuneet tavalla tai toisella, kun niitä tarvitsee.

Pitää huolta yksityisyydestäsi ja suojaa kyberuhkilta

Hyvä virustorjuntaohjelmisto pitää myös huolta yksityisyydestäsi, jolloin sinun ei tarvitse olla huolissasi esimerkiksi siitä, että joku seuraisi tekemisiäsi, kun surffaat verkossa. Verkossa surffatessa saattaa myös vahingossa joutua vääränlaisille sivustoille, jolloin on hyvä, jos laitteesi on suojattu hakkereilta ja viruksilta. Usein ohjelmisto jopa ilmoittaa sinulle, mikäli sivusto, jolla aiot vierailla, on vaarallinen ja suojaa laitettasi kyberuhkilta, jotka ovat nykyään kehittyneempiä kuin koskaan aiemmin. Teknologian kehityksen myötä myös erilaiset verkossa piilevät uhkat ovat kehittyneet, joten virustorjuntaohjelmistojen on pysyttävä kärryillä niiden suhteen. Bitdefender-ohjelmisto on suunniteltu suojaamaan nykypäivän kyberuhkilta, riippumatta siitä, mitä laitetta käytät.

Suojaa myös mobiililaitteesi

Bitdefender-ohjelmiston saa asennettua myös mobiililaitteellesi, jolloin myös älypuhelimesi on suojattuna kyberuhkilta. Koska opiskelijana tulee hoidettua paljon asioita älypuhelimella, sillä elämä on kiireistä, eikä laskuja kerkeä aina maksamaan tietokoneella, on tärkeää, etteivät esimerkiksi hakkerit pääse käsiksi puhelimesi datavirtaan.

Nykypäivänä mobiililaitteita on aivan yhtä helppo hakkeroida kuin tietokoneitakin, joten suojaamalla älypuhelimesi varmistat, ettei kukaan pääse käsiksi tietoihisi yhdenkään laitteesi kautta. Usein varsinkin iPhone ja MacBook ovat yhdistettynä toisiinsa, joten jos et suojaa puhelintasi, saatat riskeerata, että myös tietokoneesi tiedot ovat vaarassa.

Varmista laitteesi toimivuus

Kyberuhkilta suojautuminen on varsinkin tärkeää sen kannalta, että laitteesi tulee toimimaan paremmin, kun esimerkiksi virukset eivät kuormita sitä liikaa. Vaikka virustorjuntaohjelmisto ei opiskelijana tuntuisi olevan prioriteettisi, voi suojautumalla varmistaa, että pystyt käyttämään laitteitasi opiskeluun ilman, että huolehtisit yksityisyydestäsi tai tiedostojesi suojauksesta. Virustorjuntaohjelmiston ansiosta pystyt keskittymään siihen olennaiseen, sillä suurin osa opiskelusta tapahtuu tietokoneella nykyään.