Jos etsit äärimmäistä turvallisuutta selatessasi, katsellessasi videoita tai pelatessasi tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella, Windows 11 -yhteensopiva VPN-sovellus on täydellinen ratkaisu. Tällaisen sovelluksen avulla voit peittää IP-osoitteesi ja salata kaiken verkkotoimintasi – ja nauttia samalla salamannopeista nopeuksista. VPN:n avulla et riskeeraa tietoturvaasi myöskään silloin, kun olet yhteydessä suojaamattomaan julkiseen Wi-Fi-verkkoon. Windows 11 käyttöjärjestelmään on saatavilla useita laadukkaita VPN-ohjelmistoja.

Windows 11 lisää tietoturvaa

Windows 11 on Windows-perheen viimeisin käyttöjärjestelmä. Se on myös tietoturvaltaan huomattavasti kehittyneempi versio, kuin edeltäjänsä, eli Windows 10. Windows 11 päivitys kannattaa tehdä muistakin syistä, uusimmassa käyttöjärjestelmäversiossa on paljon kehittyneitä ominaisuuksia kaikkiin aiempiin Windows-versioihin nähden. Päivityksen voi tehdä ilmaiseksi esimerkiksi Windows 10 -versiosta.

Windows 11 tukee IPSec-, OpenVPN- ja IKEv2-protokollia. Se tukee myös tehokkaampia salausstandardeja, kuten AES-256:ta, ja kaksivaiheista todennusjärjestelmää. Tämä tekee siitä paljon turvallisemman kuin aiemmat versiot, ja voit olla varma, että verkkotoimintasi on turvassa hakkereilta ja muilta uhilta.

Windows 11 VPN-sovellukset

Kun muodostat internet-yhteyden VPN-sovelluksen avulla Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttävällä tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella, kaikki tietosi salataan ennen kuin ne lähtevät laitteestasi. IP-osoitteesi piilotetaan ja korvataan VPN-palvelimen tarjoamalla IP-osoitteella, jolloin muut eivät voi tietää, missä olet tai mitä teet verkossa. Voit käyttää Windows 11 -yhteensopivaa VPN-sovellusta ilman huolta mahdollisista tietoturvaloukkauksista.

VPN:iä käytetään monista eri syistä, henkilökohtaisten ja arkaluonteisten tietojen suojaamisesta anonymiteetin tarjoamiseen verkossa. VPN:n avulla voit käyttää myös verkkosivustoja tai suoratoistopalveluja, jotka muuten olisi estetty maassasi. Windows 11:n kehittyneen tietoturvan ansiosta voit luottaa siihen, että tietosi ovat aina turvassa, kun käytät VPN-ohjelmistoa.

Parhaat VPN-sovellukset Windows 11 -käyttöjärjestelmään

Parhaita Windows 11 -yhteensopivia VPN-ohjelmistoja ovat muun muassa NordVPN, ExpressVPN ja CyberGhost. Kaikki nämä vaihtoehdot tarjoavat helpon asennuksen, suuret nopeudet ja vahvan salauksen.

Niissä on myös erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa pitämään verkkosi turvallisena, kun selaat tai suoratoistat sisältöä verkossa. Lisäksi monet niistä tarjoavat 24/7-asiakastukea siltä varalta, että sinulla on ongelmia sovellusta käyttäessäsi.

NordVPN

NordVPN on yksi suosituimmista VPN-palveluista Windows 11:lle, joka tarjoaa suuria nopeuksia ja vahvan salauksen. Siinä on myös useita ominaisuuksia, kuten automaattinen kytkin, joka katkaisee yhteyden, jos vuotoja ilmenee. NordVPN tarjoaa myös ainutlaatuisen kaksois-VPN-ominaisuuden, joka salaa tietosi kahdesti entistäkin paremman turvallisuuden takaamiseksi.

Jos haluat katsoa suoratoistopalveluja, kuten Netflixiä tai BBC iPlayeria, NordVPN:llä on erityisiä palvelimia, jotka on optimoitu tähän tarkoitukseen. NordVPN:llä on myös lokittomuuskäytäntö ja se tarjoaa 24/7 asiakastukea. Voit muuttaa ohjelmiston avulla digitaalisen sijaintisi melkein mihin vain, paitsi esimerkiksi Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Pohjois-Korean.

ExpressVPN

ExpressVPN on toinen loistava valinta Windows 11 -käyttäjille, jotka etsivät vahvaa salausta ja huikeita nopeuksia. Se tukee OpenVPN- ja IPSec/IKEv2-protokollia sekä tehokasta 256-bittistä salausstandardia – se tarjoaa ylimääräisen turvakerroksen sen päälle, mitä Windows 11 jo tarjoaa. Lisäksi siinä on muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten jaettu tunnelointi ja nollatunnelointi. Tämä tarkoittaa, että voit valita, mitkä sovellukset tai verkkosivustot reititetään VPN:n kautta ja suojataan salauksella.

ExpressVPN tarjoaa myös erinomaiset suoratoisto-ominaisuudet, joiden avulla voit käyttää Netflixin, BBC iPlayerin ja Amazon Prime Videon kaltaisia palveluja mistä tahansa maasta. Ohjelmisto antaa myös 24/7-asiakastukea, joten et jää koskaan yksin, jos jokin menee pieleen. Sillä on myös tiukka ei-lokituskäytäntö.

ExpressVPN:llä on 30 päivän rahat takaisin -takuu, joten voit kokeilla sitä ilman riskiä. ExpressVPN on myös paljon nopeampi kuin monet muut palveluntarjoajat, joten se on erinomainen valinta suoratoistoon tai pelaamiseen. Loppujen lopuksi VPN ei saa hidastaa nettiyhteyttä merkittävästi, muuten siitä voi olla enemmän harmia kuin hyötyä.

CyberGhost

Jos etsit helppokäyttöistä ja luotettavaa Windows 11 VPN-sovellusta, CyberGhost on harkitsemisen arvoinen. Se on hyvä valinta, jos haluat suojata verkkotietosi ilman, että sinun tarvitsee näpytellä liikaa asetuksia. Ohjelmisto tarjoaa vahvan salauksen ja nopeat nopeudet sekä hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten jaetun tunnelin ja IP-vuotosuojauksen.

CyberGhostin palvelimet on optimoitu erityisesti Netflixin ja BBC iPlayerin kaltaisia suoratoistopalveluja varten, joten voit käyttää niitä mistä päin maailmaa tahansa. CyberGhostilla on myös tiukka kirjautumattomuuskäytäntö, ja se tarjoaa 24/7-asiakastukea. CyberGhost on helppokäyttöinen ja Windows 11 -yhteensopiva VPN, joka tarjoaa vahvan salauksen ja nopeat nopeudet. Se tukee myös OpenVPN- ja IPSec/IKEv2-protokollia.

Onko VPN:n käyttäminen laillista?

VPN:n käyttö on laillista useimmissa maissa, myös Suomessa. Joissakin maissa, kuten Kiinassa ja Venäjällä, on kuitenkin tiukkoja rajoituksia. On aina parasta tarkistaa paikalliset lait, ennen kuin käytät VPN:ää missä tahansa maassa. Niin kauan kuin et tee mitään laitonta tai riko mitään lakeja, VPN:n käyttäminen on sallittua useimmissa maissa.

Muista vain, että Internet-palveluntarjoajasi tai paikallisen verkon ylläpitäjä voi silti tarkkailla toimintaasi, vaikka käyttäisit VPN:ää, joten on tärkeää noudattaa varovaisuutta, kun selaat verkossa.

Kaiken kaikkiaan Windows 11 -yhteensopiva VPN-ohjelmisto voi auttaa pitämään tietosi turvassa ja tarjota samalla pääsyn esimerkiksi suoratoistopalvelujen kaltaisille sivustoille mistä päin maailmaa tahansa. Lisätietoa VPN:stä ja sen hyödyistä voi lukea emute.fi sivustolla.

Palomuuri ja anti-virusohjelmisto VPN:n apuna

Kun laitteessasi on luotettava Windows 11 -yhteensopiva VPN-sovellus, sinun ei tarvitse enää huolehtia verkkoturvallisuudestasi. VPN:n lisäksi palomuuri ja anti-virusohjelmisto auttavat niin ikään pitämään tietokoneesi turvassa. Palomuuri ja virustorjuntasovellukset olisi päivitettävä säännöllisesti, jotta varmistetaan paras mahdollinen suojaus.

Palomuuriohjelmistoa voidaan käyttää myös estämään haitallisten verkkosivustojen ja muiden uhkien pääsy järjestelmään. Se varoittaa sinua, kun jokin yhteys tai ohjelma yrittää päästä tietokoneellesi, jotta voit ryhtyä tarvittaviin toimiin.

Virustorjuntasovellus puolestaan skannaa tiedostot haitallisen sisällön varalta ja estää viruksia ja haittaohjelmia toimimasta laitteessasi. Parhaimmat virustorjuntaohjelmistot toimivat reaaliajassa, kun esimerkiksi selailet nettiä. Jos sivustolta on tulossa laitteeseesi virus tai muu haittaohjelma, virustorjuntaohjelmisto estää sen.