Loppuun palamisesta, eli burn outista, on tullut vuosien aikana nuorempien vitsaus. Ennen se uhkasi enimmäkseen vain vanhempia henkilöitä, jotka olivat olleet työmarkkinoilla vuosikymmenien ajan, ja joilla oli monia suita elätettävänä. Kuitenkin nykypäivän stressin alla jo alle 20-vuotiaat ovat päätyneet riskiryhmään tästä inhottavasta vaivasta.

 

Tämä ei sinänsä ole yllätys. Esimerkiksi yksi sosiaalisen median negatiivisia vaikutteita on sen luoma virheellinen kuva muiden elämistä. Jos et tunne henkilöä kovin hyvin, sosiaalisen median takia saatat kuvitella heidän elävän täydellistä elämää, täynnä ystäviä ja ilman huolia. Tämä kasvattaa painetta epäinhimillisestä suorituskyvystä. Siitä tulee helposti sellainen kuva, että sinun tulee pystyä tekemään hyväpalkkaista työtä, viettää koko ajan aikaa ystäviesi kanssa, olla terveellisessä parisuhteessa, ja tietenkin näyttää hyvältä aivan koko ajan. Tämä ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

 

Tasapainota stressiä rentoutumalla netissä

Sosiaalinen media ei tietenkään ole ainoa syy loppuun palamisen yleisyyteen nuorissa nykypäivänä. Siitä on kuitenkin hyvä aloittaa, sen ollen asia, mikä erottelee selkeästi nykypäivän nuoret vanhemmista ikäpolvista. Sen lisäksi, sen hiljentämiseen on sinänsä yksinkertaiselta vaikuttava ratkaisu. On hyvä idea vähentää sosiaalisen median käyttöä, ja valita selkeästi ketä seuraat eri sivustoilla. Tämä on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty, sosiaalisen median saavuttaneen hyvinkin pitävät juuret yhteiskunnassa.

 

Loistava keino vähentää sosiaalisen median käyttöä, on korvata se jollakin muulla verkossa tapahtuvalla tekemisellä. Tähän toimii loistavasti esimerkiksi erilainen pelaaminen. Kun keskityt peliin, et yksinkertaisesti voi selata sosiaalisen median sivustoja. Mikä parasta, pelaamiseen on monia erilaisia vaihtoehtoja, joten voit olla varma löytäväsi sinulle sopivan vaihtoehdon. Jos olet kiinnostunut uhkapelaamisesta, mutta haluat päästä pelaamaan välittömästi, kasino ilman rekisteröintiä voi olla ratkaisu sinulle. Jos sinua kiinnostaa muut korttipelit, jotka ovat nopeasti läpipelattavissa, klassinen pasianssi voi olla ratkaisu sinulle. Jos taas kaipaat hauskanpitoa pidemmäksi aikaa, voit kokeilla kunnon seikkailupeliä. Fantasia maailmassa seikkaillessa jää hyvin vähän aikaa miettimiseen, miten muut viettävät aikaansa.

 

Muista ulkoilun ja liikunnan tärkeys

Internet on tietenkin hyvin suuri vaikuttaja nykypäivän nuorten sekä vanhempien elämissä. Ihmiset eivät pelkästään vietä vapaa aikaansa verkossa pelaamalla ja hauskaa pitämällä, vaan se on myös tärkeä työkalu monille. Tätä asiaa onkin todella tärkeää tasapainottaa muilla ajanviettotavoilla.

 

Monilla on haave näyttää terveelliseltä ja fyysisesti hyvässä kunnossa olevalta henkilöltä. Se on tietenkin varsin hyvä motivaatio kuntoilulle, mutta sen ei todella tarvitse olla ainoa. Säännöllinen kuntoilu, varsinkin ulkona, on nimittäin äärimmäisen hyvä keino tasapainottaa verkossa vietettyä aikaa. Puhuessamme kuntoilusta, emme tarkoita pelkästään intensiivistä treenaustuokiota kuntosalilla. Olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi urheilija, kävelyn lisääminen kuntoiluun on aina loistava idea. Se on hyvin paljon aliarvioitu urheilumuoto, kävelyn ollen loistava asia sekä fyysiselle että henkiselle terveydellesi.

 

Opettele kieltäytymään tarvittaessa

Stressin määrään vaikuttaa myös tietenkin paljonkin se, että nykyhetken nuoria on kutsuttu laiskoiksi heti vuosituhannen sukupolven saavuttua työmarkkinoille. Tämä on luonnollisesti median aiheuttama vääristynyt kuva kokonaisesta sukupolvesta, mutta se ei valitettavasti vaikuta siihen, kuinka heistä, ja heitä seuranneesta sukupolvesta puhutaan.

 

Tämä on vuosien saatteessa aiheuttaneet nuorille vaikeuden kieltäytyä erilaisista tarjouksista ja ehdotuksista. Harva haluaa tulla leimatuksi laiskaksi, varsinkin kun tuntuu siltä, että kaikki muut tekevät koko ajan jotain. Tämä on onneksi opeteltavissa oleva taito. On hyvin tärkeää, että opettelet sanomaan ”ei” ja kieltäytymään tarjouksista syystä tai toisesta. Aluksi tämä saattaa tuntua hyvinkin haastavalta, varsinkin jos sinulla ei ole mitään niin sanottua hyvää syytä kieltäytyä. Sinun on kuitenkin ymmärrettävä, että loppujen lopuksi et tarvitse mitään syytä kieltäytyäksesi asiasta, joka ei innosta sinua. Sinun ei tarvitse olla aina kaikkialla, eikä kaikkien miellyttäminen ole mahdollista.

 

Älä pelkää ottaa omaa aikaa

Samaa linjaa jatkaen, on hyvin tärkeää, että tiedät milloin ottaa niin sanotusti omaa aikaa, ja kieltäytyä menoista. Tämä on tärkeää varsinkin niille, jotka kokevat latautuvansa heidän viettäessään aikaa yksin, ilman muiden ihmisten häiriötä. Luonnollisesti samoista paineista johtuen, tämä voi tuntua jopa haastavalta silloin tällöin.

 

Tämä johtuu varsinkin siitä, että nykyteknologian takia monista tuntuu siltä, että kaikkien pitää olla aina saavutettavissa. Ei ole kuitenkaan mitään häpeämisen aihetta silloin tällöin asettaa puhelintasi hiljaiseen tilaan, tai jopa jättää se toiseen huoneeseen. Loppujen lopuksi, sinun ei tarvitse olla aina saavutettavissa kaikille.

 

Kuuntele, mitä vartalosi kertoo sinulle

Miten voit sitten tietää, milloin on aika ottaa omaa aikaa, ja olla saavuttamattomissa muille henkilöille? Sinun tulee yksinkertaisesti kuunnella itseäsi. Kukaan ei voi tietää, milloin sinun tulee sanoa ei, milloin sinun tulee rentoutua verkossa tai ulkona, tai milloin laittaa puhelin äänettömälle. Vain sinä itse tiedät vastauksen näihin asioihin.

 

Oli kyseessä sitten kerran vuodessa, kuukaudessa, viikossa tai jopa päivässä, on tärkeää, että kuuntelet mitä vartalosi yrittää sinulle kertoa. Useilla ihmisillä tämä sitä paitsi vaihtelee paljonkin. Joskus on hetkiä, jolloin sinulla tuntuu olevan loputtomasti energiaa. Silloin tällöin saattaa taas tuntua siltä, tarvitset koko ajan aikaa latautumiseen. Tämä kaikki vaihtelee hyvinkin paljon vuodesta toiseen, elämämme muuttuessa ja ympäristömme vaihtuessa.

 

Muista sinulla olevan paljon aikaa edessäsi

Varsinkin jos olet tottunut olemaan hyvin sosiaalinen, energiaa täynnä oleva ihminen, joka ei ikinä sano ei, latautumisen tarvitseminen saattaa yllättää. Se saattaa jopa tuntua pieneltä identiteetti kriisiltä, mikä voi olla hankala hyväksyä. Näinä hetkinä on kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että sinulla on vielä paljon aikaa ja vuosia edessäsi. Sinun elämässäsi tulee olemaan taas kausi, jolloin jaksat olla koko ajan menossa, ilman loppuun palamisen riskiä.