Oletko kätevä käsistäsi ja teetkö vaikkapa kauniita käsitöitä, joista ystäväsi ovat sinulle kateellisia? Oletko intohimoinen keräilijä, jolla alkaa olla tuplakappaleita tavaroista ja esineistä, jotka ovat kuitenkin arvokkaita ja joskus jopa harvinaisia? Oletko koskaan kuullut, että ystäväsi kertoo sinulle, että sinun pitäisi ruveta myymään jotakin jota osaat tehdä tai hankkia?

Tällaisessa tilanteessa kannattaa antaa ainakin hetki ajatukselle, jotta voisitko ruveta myymään osaamistasi – verkossa. Verkkokaupan perustaminen ei ole näinä aikoina kovinkaan vaikeaa. Perustamiseen löytyy varmasti maksullista apua erilaisilta firmoilta ja niitä kannattaa ehdottomasti käyttää, jos epäilee yhtään omaa osaamistaan verkkosivujen pystyttämisessä.

Avointa koodia

Jos olet kuitenkin jo sinut verkkosivujen tekemisen kanssa, on sinun mahdollista perustaa itsekin alusta alkaen aivan oma verkkokauppa nettiin. Ohjelmistoja on valmiiksi saatavilla, jotka ovat avoimella lähdekoodilla varustettuja. Ne ovat saatavilla siis maksutta käyttöön, joskin on mahdollista että firmat myyvät niihin tärkeitä lisäosia. Niiden peruskoodi on kuitenkin avointa, joka on tae sille että verkkokaupan perusominaisuudet ovat vapaasti jaossa.

Palataan kuitenkin siihen, mitä verkkokaupassa voi myydä. Tietenkin niitä ovat tavarat ja aineet. Elintarvikkeita myytäessä pitää ottaa huomioon Suomen lait sekä tietenkin, se että millä voit taata elintarvikkeiden säilyvyyden jos myyt niitä verkon kautta. Säilykkeet voisivat olla yksi vaihtoehto. Sen sijaan Suomessa hyväksyttäviä verkkokauppatuotteita ei ole viini, niin elintarvikelainsäädännön kuin alkoholilainsäädännön vuoksi.

Jos olet osaava keramiikan tekijä, voit päästä ansioille tekemällä omalaatuisia ja houkuttelevia keramiikkateoksia. Korujen ja riipusten tekijöille voi helpostikin löytyä markkinoita verkosta. Entäpä sitten kirpputori verkkokauppana? Jos varastoon on helposti kertynyt liikaa aivan käyttökelpoista tavaraa, voisi niiden myynti verkossa olla hyvä vaihtoehto päästä tavarasta vähemmälle.

Vaihtoehtoja tuotteille siis on olemassa lähes rajattomasti. Ja mikä estää myymästä verkkokaupassa palveluja?

Avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alustoja ovat esimerkiksi seuraavat: X Cart Ecommerce Platform, WooCommerce, paGO Commerce, Magento Community Edition, PrestaShop, OpenCart, osCommerce, Zen Cart, Spree Commerce, JigoShop, VirtueMart ja Drupal Commerce.

Alustoja ja ohjelmistoja on tarjolla siis varmasti niin paljon, että joku niistä voisi olla juuri sinun kaupallesi sopiva. Aloita uusi ura verkkokaupan tätinä tai setänä!