Aikuistuessaan nuoret yleensä unohtavat leikkimielisyyden merkityksen, sillä se mielletään lapselliseksi. Leikkikaupasta voi kuitenkin löytää vaikka mitä nuorille soveltuvia pelejä ja aktiviteetteja, jos vain tietää, mitä hakee. Esimerkiksi monet rakennettavat miniatyyrialukset, lautapelit ja konsolipelit ovat suunnattuja nimenomaan nuorille. Larppauksesta kiinnostuneet nuoret taas saattavat löytää leikkikaupasta sopivaa rekvisiittaa roolipelaamista varten. Tässä artikkelissa pääset siis tutustumaan siihen, mitä leikkikauppa voi tarjota nuorille.

Palapelit

Isot 500, 1000 tai 3000 palan palapelit ovat suunniteltuja nuorten ja aikuisten tasolle. Ison palapelin kokoaminen voi olla haastavampaa kuin voisi luulla, varsinkin, jos palapelin kuvassa on samankaltaisia värejä. Aloittelevan palapelien harrastajan kannattaa aloittaa palapeleistä, jossa on useita eri värejä ja selkeitä muotoja, jolloin sen kokoaminen on helpompaa.

Leikkikaupasta löytyy monia eri teemaisia palapelejä, joista voi valita oman suosikkinsa. Kun palapelin on saanut koottua, palat voi halutessaan liimata erikoisliimalla yhteen, jolloin kootun palapelin voi kiinnittää tauluksi seinälle. Jos sinulla siis on joku suosikkielokuva, voit löytää siihen liittyvän palapelin ja myöhemmin voit luoda taulun elokuvan teemassa.

Lautapelit

Lautapelit ovat kasvattaneet suosiotaan myös nuorten keskuudessa viime vuosina ja on olemassa esimerkiksi lautapelikahviloita, joissa vietetään mielellään aikaa ystävien kanssa pelaillen. Jos haet peliä, jota pelata esimerkiksi ystäväporukan kesken, Cards Against Humanity –korttipeli voi olla hyvä valinta. Tämä peli sopii varsinkin ihmisille, jotka rakastavat mustaa huumoria. Toisaalta, jos ystäväporukkasi pitää enemmän strategisista peleistä, Carcassonne-peli voi olla hyvä peli. Sen sääntöjen oppiminenkaan ei ole yhtä haastavaa kuin monien muiden strategisten pelien tapauksessa.

Leikkikauppa tarjoaa laajan valikoiman monenlaisista lautapeleistä, joista valita. Jos aikoo pelata ystävien kanssa, kannattaa valita peli, joka on mahdollisimman helppo oppia ja luo hyvän ilmapiirin.

Konsolipelit

Pelaamisen ystäville leikkikaupasta löytyy myös monia konsolipelejä sekä Xbox-laitteille että ps4- ja ps5-konsoleille. Konsolipelien pelaaminen on monille nuorille tapa rentoutua ja päästä irti stressaavasta arjesta. Nykyajan pelit tarjoavat hyvälaatuisia pelikokemuksia ja haastavat pelaajaa monella eri tasolla. Varsinkin erilaiset taistelupelit, kuten Counterstrike: Global Offensive ja Fortnite ovat nuorten suosiossa, sillä näissä peleissä pääsee pelaamaan jännittävässä ympäristössä ja myös ystävät voi pyytää mukaan pelaamaan. Toisaalta myös esimerkiksi Minecraft-peli on erittäin suosittu peli, jossa pääsee pelaamaan useissa eri pelimuodoissa.

Urheilun ystäville suunnatut Fifa-pelit antavat pelaajalle mahdollisuuden luoda jalkapallojoukkueita nykyajan parhaista jalkapallopelaajista ja kokeilla pelaamista erilaisilla kokoonpanoilla ja säännöillä.

Legoista luovuutta ja kekseliäisyyttä

Legot ovat myös edelleen suosittuja nuorten keskuudessa, sillä niillä rakentaminen vaatii luovuutta ja kekseliäisyyttä. On olemassa erilaisia haastavampia lego paketteja ja legoilla voi rakentaa esimerkiksi Eiffel-tornin tai Tylypahka-linnan. Vaikka olisikin lopettanut leikkimisen jo aikoja sitten, voi legoilla rakentaminen herättää luovuuden kipinän uudestaan. Kun syventyy lego palikoilla rakentamiseen, ei ehdi miettimään muita arjen huolia.

Naamiaisasujen rekvisiitta

Jos on kiinnostunut larppauksesta tai teatterista, leikkikaupasta löytyy myös paljon naamiaisasujen rekvisiittaa, jota voi hyödyntää roolipelaamisessa. Jos taas on menossa Halloween-juhliin, voi leikkikaupasta löytää esimerkiksi noidan hatun tai viitan. Joulun aikaan valikoimista löytyy myös erilaisia jouluun liittyviä asuja ja voit vaikka yllättää ystäväsi pukeutumalla joulupukiksi.

Laaja tarjonta myös nuorille

Leikkikaupasta siis löytyy vaikka mitä nuorten tarpeisiin. Ei siis ole väliä, vaikka olisi kiinnostunut lautapeleistä tai naamiaisasuista, leikkikaupasta löytää todennäköisesti sen, mitä on hakemassakin. Vaikka olisikin unohtanut leikkimisen merkityksen, ei se tarkoita, etteikö leikkikaupasta voisi edelleen löytää jotain, mikä kiehtoo. Varsinkin erilaiset pelit voivat auttaa kiireisestä elämästä palautumista.