On aina tiedetty, että nuoret tulevat aina korvaamaan vanhemmat. Tämä saattaa kuulostaa hiukan synkältä, mutta se ei siitä tee yhtään vähempää totta. Nuorien sanasto korvaa vanhemmat trendit, ja uudet ratkaisut töissä kiinnostavat yhä enemmän ja enemmän. Internetin avulla nykyään nuoret voivat myös ottaa lähtölaukaisun tähän, oppien helposti asioista, jotka on ennen nähty vanhempien käyttäjien aktiviteetteina ja tietoina.

 

Yhtenä viimeisimpänä tällaisena asiana on ehdottomasti investointi. Kaukana on ajat, kun investointi kuului pelkästään Wall Streetin pukumiehille. Nykyään nuoret käyttävät omaa kuluttaja oikeuttaan ja myös asioita mihin uskovat pohjana investoinnille. Esimerkiksi vuoden 2021 tapahtuneen GameShop osakkeiden ostaminen ja hallinnassa pito menee varmasti historian kirjoihin. Ja keneltä tämä lähti? Nuorilta tietenkin. Vaikka investoinnista on tullut saatavampaa kaikille, se saattaa olla hankala aloittaa. Onneksi on saatavilla helppoja oppaita investointiin, jotka auttavat sinut alkuun.

 

Sijoita vastuullisesti

Sijoittaminen voi olla hyvinkin tuottoisaa. Kuitenkin siinä on saman kaltaiset riskit kuin muissa rahaa vievää aktiviteeteissa. Jos käytät yli pystyväsi summan, korjata asiaa velkojen otolla, joita et voi maksaa takaisin, voi velkakierre uhata sinua. Tämä onkin hyvin hankala asia, koska velkakierteeseen jouduttuasi, siitä on hankala päästä pois, muttei mahdoton. Se on kuitenkin myös mahdollista välttää kokonaan, mitä tietenkin suosittelemme jokaiselle.

 

Onkin loistava idea luoda erillinen käyttötili tälle asialle. Yksinkertaisesti luo tili, johon asetat niin sanottua ylimääräistä rahaa. Ei ole kannatettavaa ikinä käyttää summaa, jota et tulisi kaipaamaan. Toisin sanoen sijoita vain rahoilla, jotka voit niin sanotusti menettää. Tämän kontrollointi onnistuukin juuri erillisen tilin luomisella. Kun olet käyttänyt tällä tilillä olevat rahat, lopeta sijoittaminen. Kun saat ensikuussa palkan, voit taas asettaa ylimääräiset rahat sinne. Muista kuitenkin myös säästämisen tärkeys. Jos sijoittaminen ei ole työsi, enkä sen oleta olevan, jos luet tätä artikkelia, sen kuuluu olla viimeisimpänä tärkeysjärjestyksessä. Näin vältät tuhottoman rahan käyttämisen, ja voit rentoutua sijoittamisen parissa.

 

Tutustu erilaisiin neuvoihin

Tietenkin internetissä on vaikka mitä neuvoja liittyen sijoittamiseen. Voit löytää niin nuorempien kuin vanhempien ammattilaisten tekemiä analyysejä ja neuvoja vaikka mitä kautta. Jopa erilaisiin sosiaalisiin medioihin kuten Instagram ja TikTok sovelluksiin on alettu lisäämään erilaisia neuvoja asiasta. Voitkin näitä seuraamalla saada loistavia vinkkejä, kuinka aloittaa sijoittamaan turvallisesti.

 

Lisäksi voit saada vinkkejä siitä, mitä osakkeita kannattaa hankkia seuraavaksi, ja mistä päästä eroon. Näin voit yrittää pysyä trendien virrassa, ja toivottavasti haalia loistaviakin summia sijoittamisen kautta. Se on kuitenkin loppujen lopuksi sijoittamisen tarkoitus – niin sanotusti rahalla pelaaminen.

 

Älä kuitenkaan luota sokkona

Vaikka neuvot ovat hyviä, älä luota niihin sokkona. Ensimmäiseksi, niin ei kannata tehdä koska valitettavasti on myös olemassa ihmisiä, jotka haluavat ottaa hyödyn kokemattomista henkilöistä. Sen takia kannattaakin tutustua hiukan henkilöön enemmän, ennen kuin uskot heidän sanaansa. Voit löytää varmastikin heidät googlaamalla jonkin verran heistä tietoa ainakin. Näin voit saada jo kuvan siitä, minkälainen henkilö on kyseessä.

 

Toinen syy on se, että voi olla jopa hyvä idea käyttää hiukan sydäntä ja omia arvoja jopa sijoittaessa. Kyllä, sijoittaminen on hyvinkin matemaattista ja strategista. Kuitenkin arvot tekevät ihmisistä ihmisiä, ja tämä vaikuttaa koko investoinnin markkinoinnin. Hyvänä esimerkkinä, GameShop osakkeiden osto alkoi nuorista, jotka olivat saaneet tarpeekseen. He olivat saaneet mittansa täyteen isoista firmoista, jotka vain ostivat, luoden isoja monopoleja, halliten kaikkien elämiä.