Oletko jo pitkään miettinyt, miten elektroniikka voisi auttaa sinua kehittymään salibandyssä ja pitämään sinut kärryillä harjoituksistasi. Onneksi tarjontaa löytyy nykyään valtavasti ja urheilusovelluksilla on moneen tarkoitukseen. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan siihen, miten voit kehittyä salibandyssä mobiilisovellusten ansiosta.

Pysy kärryillä aikataulustasi

Jotta kehittyisit lajissasi, on tärkeintä, että pysyt kärryillä harjoitusajoista, jossa erilaiset kalenterisovellukset tulevat avuksesi. On myös olemassa sovelluksia urheilujoukkueita varten, jonne päivitetään kaikki joukkueen toiminta harjoituksista, peleistä ja turnauksista. Näin koko joukkue pysyy paremmin kärryillä aikataulusta ja aikataulun muutoksetkin voi ilmoittaa helposti koko joukkueelle kerralla. Jos siis salibandyjoukkueesi ei vielä käytä tällaista sovellusta, kannattaa suositella tätä valmentajallesi.

salibandy.io-sivustolta pääset lukemaan lisää salibandystä pelinä.

Mittaa kuntoasi

Urheilusovellukset voivat myös auttaa mittaamaan pelikuntoasi, jolloin olet paremmin perillä omasta palautumisestasi ja vireestäsi. Ihminen ei aina pysty pysymään kärryillä oman kehonsa toiminnasta varsinkaan urheilun suhteen, joten tässä on hyödyllistä käyttää apuvälineitä. Yleensä tällaisten mittarien yhteydessä on esimerkiksi kuntokello, joka pitää sinut kärryillä koko päivän ajan ja kertoo sinulle perustiedot salibandyharjoitusten aikana ja niiden jälkeen.

Kuntosovelluksesta saat yksityiskohtaisemmat tiedot siitä, miten sykkeesi nousi harjoitusten aikana ja miten paljon energiaa kulutit. Sovellus kertoo myös, miten paljon sinun kannattaa levätä ennen kuin harjoittelet seuraavan kerran. Näin et polta kehoasi täysin loppuun.

Pidä kirjaa kehittymisestäsi

Voit myös hyödyntää erilaisia urheilupäiväkirjasovelluksia, joihin voit merkitä perustiedot siitä, missä olet kehittynyt ja missä on vielä parantamisen varaa. Näin pysyt itse kärryillä siitä, minkä osaat jo hyvin ja mihin kannattaisi keskittyä enemmän salibandyharjoittelussasi ja peleissä. Voit kirjata myös tunnelmia kentältä, jos tapahtui jotain jännittävää tai ikävää. Päiväkirjan pitäminen on aina hyvä idea, jos haluaa kehittyä urheilulajissaan.