Autolainan hakeminen ensimmäistä kertaa voi olla jännittävää. Moni myös luulee että nuorena, tai opiskelijana autolainan saaminen on mahdotona, mutta näin asia ei ollenkaan ole. Opsikelijoilla, niin kuin muillakin on samat mahdollisuudet autolainan hakuun, kunhan pitää muutaman seikan mielessä.

Jos olet ensimmäistä kertaa hakemassa autolainaa kannattaa perehtyäja ymmärtää kaikki lainaan liittyvät seikat. Mitä vaihtoehtoja sinulla opislekijana on ja mitä kannattaa pitää mielessä lainan haun yhteydessä. On myös tärkeä varmistaa että saa parhaan mahdollisen autolainan. Tässä muutama järkevä vinkki lainanhakuun jos olet opiskelija. Jos haluat tietää enemmän autolainan yksityiskohdista, voit tutustua lisätietoihin sivulla autolaina.io.

Lainan myöntämisen ehdot

Useimmat hakevat pankista lainaa autoa varten. Jollain pankeilla on ikäraja lainan hakemista varten, milloin tämä voi estää opiskelijaa hakemasta lainaa. Silti, yleisesti ottaen jos opiskelijalla on tarpeeksi säästöja ja säännölliset tulot, on autolainan haku silti hyvin mahdollista. On tärkeä aloittaa tietämällä lainan myöntämisen ehdot. Vaikka ehdot voivatkin vaihtua pankista pankkiin, on olemassa muutamia yleisehtoja.

Vastuulliset luottotiedot

Hakiessa pankista autolainaa on omien luottotietojen oltava kohdallaan. Näin pankki näkee että kyseinen henkilö, tässä tapauksessa opiskelija, on luotettava raha-asioiden kanssa. Pankin lainanhaku halukuuteen vaikuttaa myös omat velat ja aikasemmat maksamattomat lainat.

Säännölliset tulot

Toinen tärkeä vinkkilainan myöntämiseen on että opiskelijalla tulee olla säännölliset tulot. Vakituiset tulot näyttävät pankille että opiskelija tulee pystymään maksamaan lainan silloin kuin pitää. Tämä on tärkeä seikka pankille sekä itselle, niin että lainan poismaksu onnistuu kuten pitää, eikä tule komplikaatioita maksun suhteen matkan varrella. Lainan hakemisen ei tule olla omalle kukkarolle kärsimys. Lainan on tarkuts helpottaa ja auttaa lainanhakiljaa ostamaan auton silloin kun on tarve, ja jos itsellä ei koko summaa tilillä ole.

Säästäminen

Jos opiskelijalla on tarpeeki säästöja lainanhaku hetkellä, antaa tämä pankillekkin paremmat mahdollisuudet hyväksyä lainapyynnön. Näin lainan hintaa voi tiputtaa säästämällä enemmän rahaa joka taas pienentää lainan summaa. Tämä tarkoittaa pankille pienempää riskiä, ja sinulle pienempää korkoa.

Pankki tulee laskemaan sinun tulosi sekä menosi, sisältäen velat sekä edeltävät lainat. Jos oma raha tilanne näiden laskujen jälkeen vaikuttaa hyvältä sekä pankille että itselle, pystyy vihdoin nostamaan lainan opiskelijana.

Rahoitusyhtiöt

Jos pankki ei suostu antamaan lainaa, voi opiskelija yrittää myös hakea lainaa rahoitusyhtiöltä. Moni rahoitusyhtiö antaa luttoa myös opiskelijoille, jolloin tämä voi riittää auton ostoon. Silti tässäkin tilanteessa on tärkeä että omat luttotiedot ovat kunnossa. On pystyttävä todistamaan olevansa vastuullinen henikö raha-asioiden kanssa, sekä että on vakituiset tulot. Näin yleisesti ottaen, riippumatta siitä keneltä tai mistä opiskelija hakee autolainaa, on hänen oltava vastuullinen, jotta lainan antaja luottaa lainan poismaksuun.

Muista että laina on sinun

Joskus voi käydä niin että lainaprosessissa huomaa että auton kokonaishinta nousee lainan mukana niin paljon että ei enään ole mitään järkeä ostaa autoa niin kalliilla. On todellakin hyväksyttävää kieltäytyä lainasta jos lainan ehdot eivät sovi itselleen tai omalle raha tilanteelle. Tärkeintä on että on hyvä tunne lainan suhteen, eikä tarvitse murhetia lainanhaku päätöstä jälkikäteen. Lainan on tarkoitus olla apuväline eikä ongelma. Joskus laina voi lisätä auton hintaan satojakin euroja, jos ei ole saanut tarpeeksi fiksua tai turvallisen tuntuista tarjousta. On myös fiksua kilpailuttaa eri pankkeja lainan suhteen, niin että varmasti saa parhaan tarjouksen, eikä joudu