Jos et vielä ole kuullut virtuaalivaluutoista, niin nyt on aika ottaa pää pois puskasta! Nämä digitaaliset, lohkoketjulla toimivat kryptovaluutat kiinnostavat nykyään sekä yrittäjiä että sijoittajia. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita näistä uusista tulokkaista, sillä virtuaalivaluutat tarjoavat uusia mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen.

Kryptovaluutat ovat nykymaailman kasvava trendi

Virtuaalivaluuttoja on nykyään tuhansia erilaisia. Kaikkein suosituin virtuaalivaluutta on bitcoin, joka on ensimmäinen oikeasti käyttöön otettu kryptovaluutta. Bitcoinin rinnalle on syntynyt kuitenkin monia paljon kehittyneempiä virtuaalivaluuttoja, kuten ethereum ja cardano.

Virtuaalivaluutat toimivat useimmiten lohkoketjuteknologialla hajautetussa verkossa, missä piileekin niiden suosion salaisuus. Lohkoketju on kuin digitaalinen tilikirja, joka on avoin kaikille, mutta lohkojen osapuolien identiteetti pysyy salaisuutena. Kun virtuaalivaluuttaa siirretään toiselle käyttäjän, näkyy tämä lohkoketjussa. Tavallaan yksi coin eli esimerkiksi bitcoin, on pätkä koodia, joka tallentuu tähän ketjuun.

Virtuaalivaluutat ovat suosittuja tällä hetkellä monesta syystä, mutta varsinkin siksi, koska digitaaliseen omaisuuteen ei valtio voi päästä käsiksi. Tämä on valitettavasti johtanut valuutan hyödyntämiseen rikollisesti, mutta toisaalta dollari on edelleen kaikkein suosituin rikollisten käyttämä valuutta. Moni pitää siitä, että pystyy hallitsemaan omaisuuttaan täysin itsenäisesti ilman pankkien tai valtion väliintuloa. Lisäksi virtuaalivaluutat ovat uudenlainen ja kiinnostava sijoituskohde ja niiden teknologian avulla pystytään luomaan uusia innovaatioita.

Miksi virtuaalivaluutat kiehtovat juuri nuoria?

Nuoret ovat usein ensimmäisiä uusista teknologisista innovaatioista kiinnostuvia ja näin on ollut myös kryptovaluuttojen tapauksessa. Tutkimusten mukaan kryptovaluutat kiinnostavat varsinkin alle 35-vuotiaita ja kiinnostus hupenee, mitä vanhempia ikäryhmiä tutkitaan. Vaikka kaikki eivät ostakaan virtuaalivaluuttaa, ne selvästi kiehtovat nuorempaa sukupolvea. Mistä tämä mahtaa johtua?

Ensinnäkin nykyajan nuoret ovat paljon tietoisempia siitä, mikä on trendikästä tällä hetkellä. Nykynuoret harrastavat sijoittamista huomattavasti enemmän kuin vanhemmat sukupolvet. Jos ei ole aikaisemmin kuullut kryptovaluutoista, ei se haittaa, sillä netissä on paljon tietoa aiheesta. Nuoret ottavat vastaan uusia ideoita avoimin mielin, joten kryptovaluutat ovat luonnollisesti vaikuttaneet nuorista kiinnostavilta. Vanhemmat sukupolvet ovat todennäköisesti suhtautuneet aiheeseen varauksella varsinkin kryptovaluuttoihin liitettyjen riskien takia. Ei ole myöskään poissuljettua, että nuoret ottavat todennäköisemmin riskejä. On siis tärkeää, että osaa sijoittaa vastuullisesti, vaikka kyseessä onkin kiinnostava sijoituskohde nuoren näkökulmasta.

Kryptot kiinnostavat sijoituskohteena

Kryptovaluutat kiehtovat erityisesti sijoituskohteena, sillä ne ovat hieman erilaisia kuin esimerkiksi osakkeet tai asuntosijoittaminen. Suosituimpia kryptovaluuttoja, kuten bitcoinia ja ethereumia voi nimittäin nykyään käyttää jo maksutapana joissakin verkkokaupoissa.

Nykyajan nuoret saattavat suhtautuvat rahakäyttöön eri tavalla kuin edeltävät sukupolvet. Esimerkiksi 90-luvun laman aikana tai jopa sotavuosien jälkeen eläneet ovat tottuneet elämään säästeliäästi. Säästämisen tärkeys ei ole vähentynyt nykyajankaan maailmassa, mutta kasvavan talouden myötä, moni nuori haluaa laittaa rahansa kasvamaan. Inflaation takia on yksinkertaisesti parempi idea sijoittaa kuin laittaa kaikki säästönsä patjan alle. Kun nuori on jo päässyt sisälle sijoittamisen maailmaan, tulee samalla tutustuttua enemmän kryptovaluuttoihin.

Virtuaalivaluuttojen teknologia on täysin omaa luokkaansa

Kryptovaluutat ovat suosittuja erityisesti sijoittamisesta kiinnostuneiden nuorten keskuudessa, mutta toisaalta myös niiden teknologia kiehtoo. Nuoret yrittäjät hakevat uusia innovaatioita, joiden avulla voisi tuoda ratkaisuja nykyajan maailman ongelmiin. Yritysmaailmassa ei nimittäin enää ole niinkään rahanteko, vaan luovien ratkaisujen luominen.

Virtuaalivaluuttojen lohkoketjuteknologiaa on jo nyt pystytty hyödyntämään tiedonsiirtoon sekä tietoturvallisuuden parantamisessa. Teknologian kehittyessä on tärkeää löytää ratkaisuja vastaantuleviin ongelmiin ja kryptovaluutat voisivat olla ainakin osittainen ratkaisu tähän.

Nuoret aikuiset ovat niitä, jotka tulevat muuttamaan tulevaisuuden maailmaa. Virtuaalivaluutoista voi tulla tulevaisuudessa kätevä yhteiskunnan ja yritysten käyttämä työkalu.