Jos et ole koskaan ennen pelannut lottoa, on syytä aluksi nopeasti kertoa missä pelissä on kyse. Arpajaiset (tai lottopelit) ovat eräänlaisia uhkapelejä, joissa numerot arvotaan satunnaisesti palkinnon voittamiseksi. Jos olet joskus pelannut bingoa tai nähnyt muiden ihmisten pelaavan, tunnet arpajaisten käsitteen jo paremmin.

Arpajaisissa maksat yleensä rivistä pienen hinnan, joka on yleensä yhdestä kahteen euroa. Valitset numerot joko itse tai annat koneen valita ne automaattisesti. Onnistumisesi määräytyy saamiesi oikeiden numeroittesi määrän perusteella. Voittokertoimet ovat yleensä vaatimattomat, mutta kun jättipotti osuu kohdalle, voitto voi olla erittäin suuri. Monissa eri lotoissa on tarjolla miljoonia euroja ja dollareita käteistä yhdellä kertaa.

Porukkalotoissa paremmat mahdollisuudet

Porukkalotot tarjoavat paremmat mahdollisuudet voittaa loton jättipotteja, koska samalla hinnalla saat käytännössä useamman rivin. Jos haluat pelata ryhmäpeliä, sinun on löydettävä ihmisiä, joilla on sama intohimo voittaa lottovoittoja kuin sinulla. Jos kokoatte ryhmän yhteen ja ostatte rivit yhdessä, jaatte keskenänne myös mahdolliset voitot. Tämän seurauksena jokainen pelaaja saa mahdollisesta voitosta vain oman osuutensa.

Käydään asia läpi esimerkin avulla. Liityt tai aloitat ryhmäpelin 14 työtoverisi kanssa, jolloin muodostuu 15 henkilön ryhmä. Kukin teistä maksaa yhden euron ryhmäpelistä. Yksi teistä käyttää rahanne 15 rivin ostamiseen ja pitää kuponkia hallussaan arvonnan päättymiseen asti. Jos jokin näistä riveistä tuo 15 miljoonan pääpotin, kukin teidän ryhmästänne saa miljoona euroa.

Mikäli oman ryhmän kokoaminen tuntuu hankalalta, netissä porukkaloton pelaaminen käy käden käänteessä. Esimerkiksi Veikkauksen sivuilla voi liittyä anonyymisti ryhmiin parilla klikkauksella. Sivusto ehdottaa erilaisia ryhmäkokoja ja rivimääriä, joista voi valita mieluisansa. Porukkaloton pelaaminen on siis tehty nykyisin todella helpoksi.

Ota nämä huomioon porukkalotossa

Sijoittamalla enemmän rahaa porukkalottoonne, jotkut ryhmän jäsenet voivat ostaa suuremman osuuden ryhmän pelien voitoista. Heidän ansaitsemansa summa määräytyy pooliin sijoitetun rahan prosenttiosuuden mukaan. Mikäli ryhmä voittaa vain pieniä summia, jäsenet voivat halutessaan jakaa sen tai käyttää sen uusien kuponkien hankkimiseen. Tällaisesta on hyvä sopia etukäteen, jottei riitatilanteita pääse syntymään.

Porukkalotot ovat historiallisesti olleet menestyksekkäitä, koska ne lisäävät menestyksen mahdollisuuksia. Ellet osallistu ryhmään anonyymisti vedonlyöntisivustoilla tai nettikasinoilla, on hyvä idea osallistua vain sellaisiin ryhmiin, joista tunnet muut jäsenet. On raportoitu, että ryhmäpelien osallistujat ovat toisinaan huijanneet toisiltaan voittoja.

EuroJackpotia vuodesta 2012

Veikkaus Loton sekä Vikingloton lisäksi suomalaiset ovat innostuneet pelaamaan paljon myös EuroJackpotia, joka näki päivänvalon vuonna 2012. Kuten muidenkin lottojen, myös Eurojackpotin numerot ovat täysin satunnaisia – kyseessä on siis onnenpeli. Pelissä käytettävät laitteet ja ohjelmistot on suunniteltu tuottamaan satunnaisia lukuja, joissa ei ole mitään toistuvaa kaavaa.

Koska EuroJackpot ei ole taitopeli, pelaajat voivat suunnitella omat numeronsa täysin vapaasti. Numeroiden valintaan ei kannata käyttää aikaa tai vaivaa; voit täyttää kuponkisi itsellesi merkityksellisillä numeroilla. Pelaajien keskuudessa heidän syntymäpäivänsä ovat hyvin suosittuja vaihtoehtoja lottonumeroiksi. Myös pienet numerot 1-5 ovat kovin yleisiä Siksi sitä ei edes kannata pelata, sillä jos voittaa sillä numerosarjalla jättipotin, sen jakavat sadat, ellei jopa tuhannet ihmiset.

Lopuksi

Vaikka lotoissa on todella ohuet mahdollisuudet suuriin voittoihin, silti moni pelaa niitä viikoittain. Rivihinta on pieni, mutta voittopotit ovat suuria, siksi pienellä panoksella saa kunnon jännityksen aikaiseksi. Pelaamalla porukassa, voi vaikuttaa voiton mahdollisuuksiin, mutta silti päävoittojen todennäköisyydet ovat erittäin pieniä. Tärkeintä on pelata vastuullisesti ja vain sen verran, jonka on valmis menettämään.