Olit sitten uusi tekijä tai oikea konkari kryptovaluuttojen maailmassa, olet aivan varmasti kuullut Ethereumista. Itse asiassa, vaikka et olisi edes ikinä harkinnut kryptojen kelkkaan hyppäämistä, et ole voinut välttyä tämän kuuluisan lohkoketjun nimeltä. Vaikka se on hyvin kuuluisa krypto, siihen liittyy silti monia asioita, jotka eivät ole kovin tunnettuja. Monet niistä liittyvät Ethereumin luomiin mahdollisuuksiin. Sen takia niistä on hyvä tietää, jotta voit saada mahdollisimman paljon irti Ethereumista.

Tämän kaiken takia me tulemme tällä kertaa keskittymään Ethereumin louhintaan. Me tulemme kertomaan aivan kaiken siihen liittyvän. Tämän artikkelin avulla tulet oppimaan kaiken siitä, mitä louhinta tarkoittaa siihen onko louhinta kannatettavaa. Tämän lisäksi tulemme esimerkiksi perehtymään siihen, mitä muita mahdollisuuksia Ethereum lohkoketju tarjoaa. Tämän artikkelin jälkeen sinulla tulee olemaan vastaus aivan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin Ethereum lohkoketjusta ja sen louhinnasta.

Mitä Ethereum louhinta tarkoittaa?

Ensimmäisenä meidän tulee tietenkin perehtyä siihen, mitä Ethereum louhinta oikeastaan edes tarkoittaa. Opas Ethereumin louhintaankertoo, että kyseessä on prosessi, jolla luodaan uusia lohkoja Ethereum lohkoketjuun. Lohkoketju on nimensä mukaisesti ketju, joka muodostuu lohkoista.

Jokainen lohko sisältää jonkinlaista tietoa, kuten tietoa siirroista.  Lohkoja ei ikinä poisteta, vaan niitä vain lisätään lisää lohkoketjuun. Toisin sanoen lohkoketju voi vain kasvaa kokoa. Sen lisäksi, tarvittaessa lohko ketjun avulla voidaan selvittää aivan kaikki mahdolliset siirrot ja muut toimet, jotka ovat ikinä tapahtuneet.

Uusia lohkoja luodaan toiminnolla, jota kutsutaan louhinnaksi (eng. mining). Tätä suorittaa niin sanotut louhijat (eng. miners). He käyttävät tietokonettaan selvittääkseen pulmia. Pulma selvitetään asettamalla se tarpeeksi monta kertaa siihen tarkoitetun ohjelmiston läpi. Tämä paljastaa avainsanan, joka on uuden lohkon tunniste. Lohko lisätään sitten aivan kaikkiin lohkoketjun kopioihin. Tämän avulla aivan kaikki louhijat voivat nähdä sen yhtä aikaa. Koska lohko on nähtävillä kaikilla louhijoilla yhtä aikaa, uuden lohkon luomista on lähes mahdoton vääristää. Se varmistaa koko lohkoketjun pysyvän turvallisena.

Nopea katsaus Ethereum lohkoketjuun

Nyt kun tiedät, mitä Ethereumin louhinta oikein tarkoittaa, on tietenkin hyvä selvittää, minkälainen lohkoketju on oikeastaan kyseessä. Ethereum on nimittäin yksi tärkeimmistä ja vaikuttavimmista lohkoketjuista koko kryptovaluuttojen alalla. Se julkaistiin alkujaan vuonna 2015. Tämä tarkoittaa sitä, että se ei ole kaikista vanhin lohkoketju, mutta kryptovaluuttojen alalla tämä on kuitenkin hyvin varteen otettava ikä. Lisäksi vaikka kyseessä ei ole kaikista vanhin vaihtoehto, se on silti yksi tärkeimmistä lohkoketjuista kryptovaluuttojen alalla.

Tämä johtuu siitä, että se oli yksi ensimmäisistä lohkoketjuista, joka mahdollisti monia käyttötarkoituksia. Tulemme keskittymään tähän enemmän myöhemmin. Sitä ennen haluamme kuitenkin nostaa esille tämän vaikutuksen koko kryptojen alaan. Nimittäin tätä ennen kryptovaluuttoja käytettiin oikeastaan pelkästään maksu toimitusten tekemiseen. Eri toimintojen esittely avasi aivan uusia ovia erilaisiin mahdollisuuksiin kryptovaluutoille.

Tämän takia Ethereum on vieläkin yksi tärkeimmistä lohkoketjuista. Tämä tärkeä sija on kuitenkin aiheuttanut yhden asian, joka saattaa hämmentää hieman monia ihmisiä. Nimittäin Ethereum on vain lohkoketju, vaikka tätä nimeä käytetään myös kryptosta. Itse krypto on nimeltään Ether ja sen lyhenne on ETH. Tämä on hyvä tietää, sillä muuten saatat hämmentyä tutustuessa Ethereumin erilaisiin mahdollisuuksiin. Lisäksi on hyvä tietää, että Ether on itse asiassa krypto token eli merkki, eikä valuutta. Käyttäjän kannalta tällä asialla ei kuitenkaan ole oikeastaan väliä, siitä on vain hyvä tietää.

Onko Ethereum louhinta kannatettavaa?

Kuten sanoimme Ethereumin louhinta tapahtuu louhijoiden toimesta. Heidän tulee ratkaista tiettyjä pulmia tietokoneen sille tarkoitetun ohjelmiston avulla. Varsin monet ovatkin kiinnostuneita tästä louhinnasta siitä syystä, että louhijoille annetaan palkkio heidän tekemästään työtä. Monia kuitenkin mietityttää se, onko tämä oikeastaan kannatettavaa vai ei.

Vaikka Louhinta tapahtuu tietokoneen avulla, on hyvä ottaa huomioon, että se on silti todellakin kovaa työtä. Ethereumin louhinta käyttää hyvin paljon energiaa, ja siihen tarvitaan tarpeeksi tehokas laitteisto. Jos yrität louhia niin sanotulla perus laitteistolla, voit huomata nopeasti tämän olevan lähes mahdoton prosessi; pulman ratkaisussa kestää aivan liian kauan aikaa.

Siitä syystä vastaus siihen, onko Ethereumin louhinta kannatettavaa vai ei riippuu hieman tilanteesta. Jos sinulla on mahdollisuus käyttää tarpeeksi tehokasta laitteistoa, jossa on myös tarvittava ohjelmisto käytettävissä, se voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Jos sinulla on kuitenkin ihan perus tietokone kotona, tämä ei välttämättä ole kaikista paras mahdollisuus.

Ethereum louhinta on muuttunut

Olet saattanut kuulla Ethereum yhdistämisestä tai Ethereum 2.0 versiosta. Tämä on uusi muutos Ethereumin maailmassa, jota on suunniteltu hyvin kauan aikaa. Se vaikuttaa juurikin lohkoketjuun monilla eri tavoilla. Nimittäin itse louhinta on muuttunut aivan toiseen tapaan.

Tietenkin itse pulmien ratkaisu on vieläkin samanlainen. Kuitenkin tähän liittyvä protokolla, jolla on erityisen suuri vaikutus louhijoihin on muuttunut aivan toiseen. Lohkoketjun protokollalla viitataan siihen, miten louhijat valitaan ja siten myös palkitaan heidän tekemästään työstä.

Alkuperäinen Ethereum lohkoketju käytti PoW eli Proof of Work protokollaa. Tämä protokolla tarkoittaa sitä, että louhija saa palkkion aina tekemästään työstä eli pulman onnistuneesta ratkaisusta. Tämä protokolla on kaikista vanhin ja alkuperäinen protokolla. Sen takia ei ole yllättävää, että se on saanut paljon kritiikkiä tiettyjen asioiden takia, mitä uudemmat protokollat eivät saa osakseen.

Esimerkiksi PoW kuluttaa uskomattoman paljon energiaa, koska vain ensimmäinen pulman ratkaissut louhija palkitaan. Siitä syystä kaikki louhijat joutuvat kisaamaan keskenään pulman ratkaisemisesta, eli kaikki käyttävät tietokonettaan yhtä aikaa. Monet heistä eivät kuitenkaan onnistu saamaan palkkiota, mikä on myös kuluttavaa itse louhijoille.

Tämän takia Ethereum on vaihdettu uudempaan ja kestävämpään protokollaan nimeltään PoS eli Proof of Stake. Tätä protokollaa käytettäessä louhijat valitaan etukäteen. Siten kaikkien louhijoiden ei tarvitse rientää selvittämään pulmaa, mikä säästää sekä energiaa että myös louhijoita turhalta työltä.

Ethereum 2.0 on tuonut mukanaan mahdollisuuksia

Sen lisäksi, että Ethereum 2.0 on mahdollistanut uuden protokollan käytön, se on tuonut mukanaan myös muita mahdollisuuksia. Tietenkin jo se, että nyt Ethereum on sekä ympäristöystävällisempi että mukavampi louhijoille ovat jo uskomattoman hyviä etuja. Kuitenkin sen mukana on esitelty joitakin hyvin mielenkiintoisia mahdollisuuksia, jotka vaikuttavat erityisesti louhijoihin.

Yksi näistä on niin sanotut Sirpaleet. Sirpaleilla tarkoitetaan erillisiä lohkoketjuja, jotka ovat silti osa Ethereum lohkoketjua. Kuka vain louhija voi aloittaa oman ketjunsa, mikä on erityisen mielenkiintoista. Nimittäin, jos louhija päättää aloittaa oman ketjunsa eli sirpaleen, he tietenkin päättävät sen toiminnoista. Tämä on aivan uusi mielenkiintoinen vaihtoehto, joka on aivan uusi mahdollisuus kryptojen alalla.

Ethereum lohkoketju tarjoaa monia eri toimintoja

Kuten sanoimme aikaisemmin, Ethereum oli yksi ensimmäisistä lohkoketjuista, joka mahdollisti monia erilaisia toimintoja sen käyttäjille. Vaikka Ethereum 2.0 toi uusia mahdollisuuksia mukanaan, nämä toiminnot eivät ole nimittäin muuttunut mihinkään. Toisin sanoen, jos sinulla on ETH merkkejä käytössä, voit vieläkin hyödyntää seuraavia toimintoja.

Tietenkin ETH merkkejä voidaan käyttää maksutapana. Toisin sanoen voit käyttää niitä aivan kuten mitä vain muuta valuuttaa, niin kauan kunhan kauppa hyväksyy ETH merkit. Koska kyseessä on yksi kuuluisimmista vaihtoehdoista, se on yleensä mahdollista, jos myyjä hyväksyy mitään krypto merkkejä. Lisäksi Ethereumista voidaan käydä kauppaa aivan kuten millä vain muulla kryptovaluutalla tai merkillä.

Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita toimintoja Ethereumille. Yksi kuuluisimmista toiminnoista on DeFi eli rahoituksen hajautus. Tämä on harvemmin peruskuluttajien käytössä, mutta se on nostanut Ethereumin erityisesti esimerkiksi eri yritysten suosioon. Toiminto, joka on myös peruskuluttajien käytössä on älysopimusten solmiminen. Kaiken tämän lisäksi NFT merkit toimivat Ethereumilla. Tämä tarkoittaa sitä, että halutessasi käydä kauppaa NFT merkeistä, tulet käyttämään juuri Ether merkkejä.

Mutta miten tämä liittyy louhintaan? Itse asiassa hyvin suoralla ja selvällä tavalla. Nimittäin, kuiten mainitsimme, jokainen lohko sisältää tietoa. Tämä tieto tarkoittaa juuri sitä, mihin ETH merkkejä on käytetty. Toisin sanoen se voi olla joko NFT merkkien osto, älysopimusten luominen, merkkien käyttö maksuna tai myös niistä kaupan käyminen eri käyttäjien välillä. Samalla kun louhijat ratkaisevat pulmia, lohkoon asetetaan sisälle tieto toiminnosta, mikä hyväksyy sen.

Voiko Ethereum louhinnalla tehdä tuottoa?

Koska Ethereumin louhinnasta annetaan palkkio, tämä on tietenkin yleisin syy siihen, miksi monet ovat kiinnostuneet sen louhinnasta. Kuitenkin kuten sanoimme aikaisemmin, sen Ethereumin louhinta on todellakin kovaa työtä. Tietenkin protokollan vaihtuminen PoW protokollasta PoS protokollaan on helpottanut tätä asiaa huomattavasti. Tämä ei silti tarkoita sitä, että louhiminen olisi vieläkään kaikista helpoin tapa tehdä tuottoa.

Jos haluat laskea sen, kuinka paljon tuottoa onnistut oikein tekemään, sinun tulee ottaa monta asiaa huomioon. Vaikka PoS kuluttaa vähemmän energiaa kaiken kaikkiaan, yksittäisen louhijan kannalta se on silti varsin sama kuin alkuperäisen protokollan kanssa. Tämä johtuu tietenkin siitä, että itse louhija kuluttaa vieläkin oikeastaan ihan yhtä paljon energiaa pulmien ratkaisuun. Se, kuinka paljon energian käyttö maksaa, riippuu tietenkin sinun olosuhteista. Toisin sanoen siihen vaikuttaa käyttämäsi yhtiö sekä monet muut asiat.

Energian tuomat kulut eivät ole myöskään ainoa asia, joka tulee vähentää tuotoista. Nimittäin kuten sanoimme aikaisemmin, pulmien ratkaisu vaatii erittäin tehokkaan laitteiston sekä tietenkin siihen tarkoitetun ohjelmiston. Onneksi nämä kaksi asiaa kulkevat yleensä käsi kädessä, eli ostaessasi laitteiston saat ohjelmiston mukana. Jos sinulla ei kuitenkaan ole vielä tätä kyseistä ohjelmistoa käytettävissä, sinun tulee sijoittaa jopa varsin paljon rahaa ensimmäiseen hankintaan. Siitä syystä tulee kestämään jonkin aikaa, ennen kuin onnistut tekemään oikeaa tuottoa.

Miten Ethereum siirrot louhitaan?

Kuten sanoimme, Ethereum lohkoketjun lohkot sisältävät erilaista tietoa. Yksi yleisimmistä näistä tiedoista on Ether siirrot. Tämä johtuu siitä, että Ether on alkujaan tarkoitettu toimimaan maksuna, aivan kuten kaikki muutkin valuutat. Koska Ether on hyvin toimiva vaihtoehto, monet suosivat sen käyttöä juuri tähän tarkoitukseen. Tämä tulee varmasti kasvamaan vain entisestään Ethereum 2.0 esittelyn takia. Nimittäin se mahdollistaa vielä nopeammat siirrot, mikä kasvattaa sen käytön suosiota entisestään.

Sen takia on hyvä tuoda erikseen esille, miten oikeastaan juuri Ether siirrot louhitaan. Nimittäin Ether luotiin sellaiseksi, että se voidaan louhia kuluttaja grafiikan prosessointi yksiköllä eli GPU:lla. Näitä voidaan käyttää muihinkin toimintoihin kuin vain Ethereum lohkojen louhintaan, mikä on hyvin tärkeää ottaa huomioon. Tämä johtuu siitä, että muut vaihtoehdot kuten Bitcoin vaativat laitteiston, jota voidaan käyttää pelkästään juuri Bitcoinien louhintaan.

GPU ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto, jota voidaan käyttää Ethereumin louhintaan nykyään. Nimittäin nykyään sitä voidaan myös louhia alkujaan Bitcoinille tarkoitetulla laitteistolla eli ASIC-laitteistolla. Lisäksi uudempi vaihtoehto FPGA on myös mahdollinen nykyään.

Molemmat näistä ovat tehokkaampia kuin GPU. Toisaalta GPU voi louhia monia erilaisia kryptoja. Lisäksi, koska sitä voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin, se voidaan myydä eteen päin helpommin. Esimerkiksi monet pelaajat voivat olla kiinnostuneita GPU:n hankinnasta. Siten voit myydä sen helpommin, jos joko haluat lopettaa louhinnan tai vaihtaa toiseen vaihtoehtoon.

Mitkä ovat parhaat mahdolliset laitteistot louhintaa varten?

Yleisesti voidaan sanoa, että jos suunnittelet louhimista niin sanotusti harrasteena, GPU on oletettavasti paras vaihtoehto, koska voit käyttää sitä myös muihin toimintoihin. Jos taas haluat kokeilla louhimista ammattina, vaihtoehdot kuten ASIC on sinulle sopivampi ja toimivampi laite. Sen avulla voit varmistaa paremmin, että sinulla on mahdollisuudet tehdä oikeasti tuottoa Ether louhinnalla.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota voidaan käyttää apuna, kun haluat hankkia laitteiston louhintaa varten. Sen lisäksi on joitakin muitakin tekijöitä, jotka on hyvä ottaa huomioon valintaa tehdessä. Näitä on suurin mahdollinen pulmien määrä, energian kulutus ja tietenkin sen osto hinta.

Silloin tällöin aloittelevat louhijat eivät ota huomioon laitteen hintaa, mikä saattaa kuitenkin aiheuttaa suuria ongelmia koko louhinta operaatiossa. Nimittäin laitteisto ei ikinä tule kestämään maailman tappiin asti. Tämä tarkoittaa sitä, että laitteisto kuluu käytössä aivan kuten mikä vain tietokone, ja louhinta kuluttaa laitteistoa erityisen paljon. Tämän takia sillä ei voida louhia vuosikymmenien ajan, vaan laitteisto tulee vaihtaa jossain vaiheessa. Jos ostat liian kalliin laitteiston, et välttämättä onnistu maksamaan sen luomia kuluja pois louhimalla. Siten et tule tekemään tuottoa haluamallasi tavalla.

On tietenkin mahdotonta sanoa, mikä olisi kaikista paras vaihtoehto kaikista laitteistoista. On kuitenkin olemassa joitakin erityisen suosittuja vaihtoehtoja, jotka ovat hyvin suosittuja oikeastaan kaikkien louhijoiden keskuudessa. Näitä on esimerkiksi A10 Pro ASIC, SQL FK 33 FPGA ja AMD RX Vega 64 GPU. Näihin vaihtoehtoihin tutustumalla voit löytää myös sinulle sopivan vaihtoehdon.

Ethereum louhinnan riskejä

Aivan kuten kaikkeen muuhunkin, myös Ethereum louhintaan liittyy tietenkin valitettavasti joitakin riskejä. Toisaalta, jos olet tietoinen näistä riskeistä, voit pyrkiä välttämään niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Selvitetään siis joitakin yleisiä riskejä, jotta voit valmistautua niihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksi ensimmäisistä varsin suurista riskeistä on yksinkertainen paloriski. Nimittäin koska laitteisto kuluttaa hyvin paljon energiaa ja tietenkin tekee hyvin paljon töitä pystyäkseen ratkaisemaan pulmia, se saattaa ylikuumeta. Jos laitteistoa ei ole tuuletettu kunnolla, tämä ylikuumeneminen voi johtaa oikeaan tulipaloriskiin. Jos et ole varma siitä, miten laitteisto voidaan tuulettaa kunnolla, voi olla hyvä idea pyytää ammattilaisen apua.

Toinen asia, mikä on myös hyvä ottaa huomioon on myös sen energian kulutus. Kuten sanoimme jo monta kertaa, Ethereumin louhinta kuluttaa hyvin paljon energiaa. Koska energiaa käytetään hyvin moneen muuhunkin asiaan, tämä asia voi aiheuttaa jonkin verran ongelmia. Varmista siis, että et käytä ikinä vahingossa liikaa energiaa, jotta et joudu kokemaan yllättävää energia katkosta.

Ethereum louhinnan ohjeita

Nyt kun tiedät, minkälaisia riskejä Ethereumin louhinta sisältää, sinun tulee tietenkin tietää, miten oikein voit välttää ne mahdollisimman hyvin. Kuten jo mainitsimme, joitakin näitä tapoja on yksinkertaisesti laitteiston tuuletuksen varmistaminen ja tietenkin energiankulutuksen valvominen. Nämä eivät kuitenkaan ole tietenkään ainoita asioita, joita sinun kannattaa ottaa huomioon välttääksesi riskit.

Sen lisäksi on hyvin tärkeää, että valitset aina mahdollisimman toimivat laitteet. Tämän avulla voit varmistaa, että ne aiheuttaa mahdollisimman vähän riskejä. Kun olet hankkinut ja alkanut käyttämään sinulle sopivaa laitteistoa, sinun tulee tietenkin aina varmistaa huoltavasi sitä sopivalla tavalla. Tämä auttaa ylläpitämään sen toimivuutta samalla, kun vältät kaikki mahdolliset riskit.

On aina hyvä pitää mielessä…

Että louhintaa ei välttämättä tarvitse tehdä yksin. Nimittäin yksi yleisistä ja suosituista mahdollisuuksista on niin sanottuun altaaseen liittyminen. Altaalla tarkoitetaan monen louhijan tekemää ryhmää, jotka pyrkivät ratkaisemaan pulman nopeammin. Altailla on yleensä suurempi mahdollisuus saada palkkio louhinnasta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että näissä tapauksissa palkinto jaetaan monien louhijoiden kanssa kesken. Toisin sanoen et saa sitä suoraan itsellesi kuten yksin louhiessa.

Toinen asia, mikä on hyvä pitää aina mielessä on se, että sinun ei ole tietenkään pakko louhia Ethereumia hyötyäksesi siitä. Voit käyttää sen luomia muita mahdollisuuksia sen sijaan. Tällä tavalla voit pitää hauskaa käyttämällä Ethereumia ilman, että joudut ottamaan huomioon louhinnan tuomia riskejä.

Haluatko hankkia Ether merkkejä muulla tavalla?

Jos tämä ei ollut vielä sinulle selvää, Ethereumin louhinnan palkkio annetaan teitenkin Ether merkkeinä. Siitä syystä, on tietenkin hyvä tietää, millä muulla tavalla voit hankkia Ether merkkejä, jos et halua ainakaan aloittaa louhinnalla. Tämä voikin olla muutenkin hyvä tapa. Voit sitten aloittaa louhinnan, jos se alkaa kiinnostamaan sinua entisestään.

Ether merkkien hankintaan on monia eri mahdollisuuksia. Tietenkin yksi suorimmista ja selkeimmistä tavoista hankkia Ether merkkejä on yksinkertaisesti niiden ostaminen. Tämä on yleinen tapa aloittaa, koska siihen voidaan käyttää perinteistä fiat valuuttaa kuten euroja. Ether merkkien ostamiseen on monia eri vaihtoehtoja, mutta yksi yleisimmistä on niin sanottu vaihto. Vaihto on palvelu, joka mahdollistaa nimensä mukaisesti fiat valuutan muuntamisen kryptovaluuttaan. Toisin sanoen voit periaatteessa ostaa Ether merkkejä juuri tätä kautta.

Toinen hieman uudempi mahdollisuus Ether merkkien hankkimiseen on Ethereum P2E pelit. Nämä ovat nettipelejä, joissa pelaaja voi saada merkkejä eri tehtävien suorittamisesta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että näiden pelaamiseen tarvitaan yleensä Ether merkkejä. Siitä syystä ne eivät sovi aivan uusille aloittelijoille.

Miten Ether merkkejä säilytetään turvallisesti?

Olit sitten saanut Ether merkkejä louhinnan tai minkä vain muun aktiviteetin kautta, sinun tulee tietenkin tietää, miten voit säilyttää merkkejä turvallisesti. Jos et säilytä niitä sopivalla tavalla, asetat valuutat riskin alle, mikä on täysin tarpeetonta. Kukaan ei tietenkään halua, että heidän valuuttoja vietäisiin esimerkiksi hakkereiden toimesta. Tämä asia korostuu vain entisestään, jos olet tehnyt töitä kuten louhimista niiden ansaitsemisen eteen.

Onneksi Ether merkkien turvalliseen säilyttämiseen on olemassa hyvin selkeä ratkaisu. Nimittäin tähän tarkoitukseen on luotu erillisiä krypto lompakoita, joissa sitä voidaan säilyttää. Kryptolompakot voidaan jakaa kylmien ja kuumien lompakoiden kategorioihin, ja useilla on molemmat vaihtoehdot käytössä. Tämä johtuu siitä, että lompakot ovat tarkoitettu erilaisiin tarkoituksiin. Tästä syystä monet päättävät hankkia sekä kylmän että kuuman lompakon.

Tietenkin molemmista lompakoista on olemassa myös monia eri vaihtoehtoja. Sinun tulee tietenkin valita sinulle sopiva mahdollisuus. Meillä on kuitenkin hyviä uutisia tähän liittyen. Koska Ether on niin suosittu ja kuuluisa vaihtoehto, oikeastaan kaikki lompakot tukevat sitä. Toisin sanoen voit valita todella suuresta määrästä vaihtoehtoja.

Ethereum on yksi kryptojen alan vaikuttavimmista ja kuuluisimmista vaihtoehdoista

Ethereum on julkaistu alkujaan vuonna 2015, eli se on ollut jo varsin kauan aikaa olemassa. Se on vieläkin yksi vaikuttavimmista ja kuuluisimmista vaihtoehdoista. Tämän takia esimerkiksi hiljattain julkaistu Ethereum 2.0 vaikuttaa oikeastaan koko krypto alaan. Olit sitten kiinnostunut Ethereumin louhinnasta tai ihan vain sen hankinnasta, on aina hyvä idea seurata siihen liittyviä uutisia. Tällä tavalla voit aina oppia kaikista uusista mahdollisuuksista mahdollisimman nopeasti. Tietenkään kaikki uudistukset eivät ole Ethereum 2.0 kokoisia. Silti monet niistä on erityisen hyvä ottaa huomioon, kun kyseessä on näin vaikutusvaltainen vaihtoehto.